maanantai 31. joulukuuta 2012

Turvottaa - illalla juhlat! Mikä avuksi?

Suurimmat syyt ovat ne, että turvotus ei näytä hyvältä eikä tunnu hyvältä. Varsinkin jos suunnitelmissa on tiukka mekko tai muuten vaan jotkut hienot vaatteet, jossa haluaisi tuntea itsensä hyvältä, turvotus ei todellakaan ole haluttua. Ja miten seurasta ja illanvietosta voisi nauttia täysillä kun fiilis on kuin ilmapallolla? Vatsa on se alue, jossa turvotus tuntuu (ja näkyy) yleisesti ensimmäisenä.

Syitä on monia - huono (epäterveellinen) syöminen, liiallinen syöminen, liian vähäinen syöminen (jos paastoaa pitkään ja syö yhtäkkiä paljon), vähäinen liikunta, suolainen ruoka, ruoka-allergiat (keliakia, laktoosi-intoleranssi...), se aika kuukaudesta, ummetus, huono ruoansulatus... Nuo tuli ensimmäisenä mieleen. Itselläni menee tuo siihen "huono syöminen"-kategoriaan ja illalla on juhlat -uusivuosi! Monella (myös minulla) on jäänyt pieni jouluherkuttelu päälle ja yritän siksi keksiä ja samalla testata jos yhden päivän aikana saisi mitenkään aikaseksi slimmin siluetin illaksi!

Katsotaanpa mitä kuulema kannattaa samana päivänä vaalia ja mitä välttää, jotta olo ei olisi turvonnut:


Vaali näitä:


Liikunta - Kun liikkuu, m.m. vatsan toiminta paranee ja hikoilu poistaa nesteitä kropasta. Treeni tai jonkinnäköinen liikunta taitaa olla hyvä idea tälle päivälle!
kuva: Sandra

Oikea ruokailu - Ruoat, jotka vähentävät turvotusta: Banaanit, anananas, papaya sekä piparminttu ja inkivääri tee.

Saunominen - Hikoillaan - nesteitä poistuu.

Vesi - Vesi on meille elintärkeää ja puhdistaa koko elimistön. Sitä kannattaa tänään hörpätä.


Vältä näitä:

Suolainen ruoka
- Suola sitoo vettä, joka voi johtaa turvonneeseen olotilaan.


Hiilihapot - Limut olisi muutenkin hyvä olla "No thanks"-listalla. Hiilihapollisedet juomat (myös vedet) voivat aiheuttaa turvotusta. Olen itse Vichyn suurkuluttaja, mutta tänään vaihdan sen tavalliseen veteen.
Tietyt kasvikset - Tuntuu hieman väärältä olla suosittelematta kasviksia mutta suurissa määrissä pavut, parsakaali ja kukkakaali saatta aiheuttaa turvotusta.

Purkka - Monen terveynettisivun mukaan purkansyöminen aiheuttaa myös ilmanielemistä - mikä voi aiheuttaa turvotusta.

Lisää vinkkejä turvotuksen vähentämiseksi?

Maitopohjaiset tuotteet voivat olla hyödyksi tai vastaan tässä asiassa - jos elimistösi sulattaa helposti maitotuotteita (ei ole laktoosi-intoleranssia tai ruoansulatusvaivoja), niitten ei pitäisi aiheuttaa turvotusta.

osa vinkeistä: livestrong.com ja thefooddoctor.com osa kuvista: weheartit.com


ps. zalando-liivin arvonta on päättynyt! Julkaisen voittajan 1.1-2013.
pps. 2.3 alkaa detox viikko!Hyvää uuttavuotta! :)x Steffi

perjantai 28. joulukuuta 2012

Treenityytyväisyyskaavake


Olen päässäni kehitellyt pientä ideaa niille, jotka haluavat lisätä treeniä tulevalle vuodelle. Tämä on heille, jotka eivät treenaa yhtään tai omasta mielestään eivät tarpeeksi. Koska niin moni liikuntapainotteinen uudevuodenlupaus menee mönkään epärealististen tavotteiden takia, kehitin tämän!

Sanotaan vaikka että "Liisa" haluaa aloittaa treenaamisen ja laihtua 15kg. Hän ei ole treenannut kun pari kertaa viime kuukausien aikana, mutta nyt hän ottaa itseään niskasta kiinni. Liisa päättää treenata tästä lähtien 6 kertaa viikossa - uintia 3 kertaa, salitreeniä 2 kertaa ja ainakin kerran joku kova ryhmäliikuntatunti. Tähän päälle Liisa on myös tehnyt uudenvuodenlupauksen jättää kaikki lemppariherkut pois kokonaan, leipääkään ei tarvitse syödä eikä mitään ruokailua kl. 18 jälkeen. Onnistuuko Liisa ja onko hän kesäkunnossa (-15kg) puolen vuoden päästä?

EI.


Se vain niin harvoin toimii niin, että liian tiukoilla säännöillä päästään tavoitteeseen. Kun "sortuu" syömään herkkuja tai kun treenit ovat jääneet liian monta kertaa väliin, niin lopetetaan täysin - kaikki on muka pilalla. Ja jos siihen tavoitteeseen päästään näin, lihotaan pudotettu paino takaisin, koska ei tiedetä miten ylläpitää uutta elämäntyyliä - osaa ainoastaan olla "dieetillä".

Moni ehkä tunnistaa itsensä tässä. Tällä kaavakkeella (jonka nimeksi annoin "treenityytyväisyyskaavake") treenitavoite tulee olemaan hieman mukavampaa ja tavoitteet ovat todennäköisempiä! :)

Eli "treenitavoite" on tietty määrä verrattuna "viimeaikaiseen liikuntamäärään". Jos tietyn määrän tavoittaa, voi olla tyytyväinen itseensä. Jos treenaa enemmän, se on toki plussaa - mutta ei pakollista. Jos tästä on jollekkin apua, voin askarrella samantyyppisen "ruokailutyytyväisyyskaavakkeen"?

Kysymyksiä kaavakkeesta?

Hyvää viikonloppua! :)x Steffi

torstai 27. joulukuuta 2012

Ruokapuoli ensi vuonna - Slow Food

Hei. Tosi kiva nähdä, että monella muullakin on samantyyppisiä aikoimuksia ensi vuodelle, kun minulla. Vertaistuki on aina plussaa.

Uudevuodenlupaukseni ruokapuoli tulee olemaan sama, mistä olen puhunut aikaisemmin - AITOA, PUHDASTA RUOKAA. Tulen noudattamaan tällaista ruokailua kuitenkin astetta tarkemmin :) Käsite Slow Food, sopii aika hyvin tähän mentaliteettiin. Siihen aijon perehtyä myös enemmän mutta ymmärtääkseni se käsittää lähi-, luomu- ja eettistä ruokakulttuuria.

Kun tämä "uusi" elämäntapa alkaa (minulle uusi verrattuna parin viikkoisen suklaa- ja jouluajan herkutteluun) aion itse aloittaa sen viikon pituisella superterveellisellä ruokavaliolla: herkut pois kokonaan viikoksi, puhdasta ruokaa paljon (rasvoja, hiilihydraatteja ja proteiineja), tavallista enemmän vettä, yrttejä jne. Liikuntapuoleen tulee viikon mittaisesti mahtumaan paljon aerobista ja hikijoogaa, saunomistakin jos mahdollista Eli tietyntyyppinen viikon mittainen DETOX-kuuri, jos sitä siksi haluaa kutsua (siitä perehtyvämpi postaus vielä). Haluan kuitenkin tässä painottaa, että olen "ihmedieettejä" vastaan ja tämä ei ole sellainen.

Ruokaostokset tänään (lisää liha, kana, juusto, pähkinät...)

Aikaisemmin sanoin, että aloitan tämän terveysremontin 1.1-2013, koska kuitenkin vuoden ensimmäinen päivä on monelle lepopäivä (lue: yömyöhäistä valvomista) päätin, että aloitankin 2.1-2013!

On tottakai hyvä elää nyt jo terveellisesti (niinkuin itse teen) mutta tämän "uudenvuodenkuurin" aloitan 2.1-2013 ja jaan tänne ruokailureseptejä ja treenivinkkejä :)

Lähtekää messiin!

(blogini oikealla puolella lukee "tunnisteet", sieltä klikkaamaalla "elämäntaparemontti" löydätte nyt ja tulevaisuudessa aina tähän projektiin liittyvät postaukset)


x Steffi

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Elämäntaparemonttia suunnittelemassa

Suunnittelen itselleni ja tänne blogiin tietyntyyppistä elämäntaparemonttia, joka alkaa virallisesti 
1.1-2013. 2.1.2013. Toisin sanoen uudenvuodenlupauksia!

kuva: Sandra

Tehtävä on tästä päivästä lähtien tunnustella ja mietiskellä rauhallisesti niitä asioita, joita haluaa parantaa elämässään. Tositoimiin lähdetään 1.1-2013, 2.1-2013! Nyt olisi syytä pohtia:


Mihin on tyytymätön tällä hetkellä? 
Mihin pystyy vaikuttaa? 
Miten sen voi tehdä?

Asioita voi kirjoittaa alas vaikkapa. Ennen uuttavuotta näitä olisi tarkoitus hieman testailla. Yritän parhaani mukaan auttaa laatimaan kestävää suunnitelmaa niille, jotka haluavat:

laihduttaa/
kiinteytyä/
parantaa terveyttään/
vaihtaa epäterveelliset tavat terveellisempään/
löytää suurempi mielenrauha/
aloittaa urheilullisempi elämä kun aikaisemmin/
saada lihaksia/
(lisää oma samaan kategoriaan liittyvä)

Eli jos teillä, rakkailla lukijoilla, on mielessä tämännäköinen muutos elämässänne, voitte tulla tänne hakemaan runkoa tai lisäkannustusta muutokseenne. Blogini jatkuu samanlaisena kun ennen, mutta keskittyy osittain strategiseen muutokseen (tavotteita, suunnitelmia...). Minulla on kiinnostusta kirjoittaa tänne päivisin näistä jutuista, koska minulla on itse osa-alueita, joita pyrin parantamaan. 

Itse aijon tänään siivota ja juoda enemmän vettä, kun tavallisesti.

 (Siivous - Kun pitää asunnon/auton/laukun/(lisää oma) siistissä kunnossa, niin mieli on myös "vapaampi". Hyvä Feng Shui (siisti ympäristö) sanotaan myös helpottavan pitävän hyvässä kunnossa muita elämänosa-alueita, esimerkiksi painonhallinta/painonpudotus helpottuu).

Ja yksi todella tärkeä asia, josta tulen puhumaan myös myöhemmin on absoluuttisen ajattelutavan heivaaminen. Tämä on syy nr. 1 miksi UV-lupaukset eivät kestä pari viikkoa pidempään, dieetit menevät mönkään, salilla käyminen kestää korkeintaan 3 viikkoa, koska sitoutumiset ovat liian EPÄREALISTISIA! "Aijon laihtua 20kg" "En syö enää ikinä lempiherkkuani" "Lopetan leivän syömisen täysin" "Käyn salilla 6 kertaa viikossa" jne. Lupaan, että nämä eivät toimi edes kuukauden, jos lähtökohta on ollut melko erilainen. Jos haluatte oikeasti muutosta, avatkaa silmät ja olkaa realistisia.

Kohta mennään!kaksi viimeistä kuvaa: weheartit
x Steffi

tiistai 25. joulukuuta 2012

Nopea joulumoikkaus

Hej kaikki ja hyvää joulua. Toivottavasti tämä on ollut kaikille nautinnollista aikaa. Itse olen herkutellut melko paljon enkä treenannut viikkoon (luulin, että tulisi edes vähän treenattua...). Tauko tekee kuitenkin ihan hyvää ja sohva on yllättävän mukava paikka. Vielä hetki tämän tyyppistä nautintoa, mutta pian minulle tulee tarve ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä tietynlaisia muutoksia. Muutokset tulevat olemaan kaikkea asunnon siivoomisesta terveellisempään ruokavalioon asti ja pieniä muutoksia myös treeniin. Mutta sitä odotellessa vielä.

Aijon myös kehittää oikeat työkalut onnistumiseen, ja autan mielläni muitakin tässä asiassa. Eli rohkeasti vain tavoitteita mietintämyssyyn ja kohta voidaan yhdessä lähteä toteuttamaan niitä ja elämään täysillä.


perjantai 21. joulukuuta 2012

Hierontaa!

Pari päivää sitten tunsin ikävän piston vasemmassa olkapäässäni kun nostin jotain painavaa kodissani... Ensimmäisenä tuli mieleen, että onko tekniikassani ollut jotain väärää salilla ja kostautuuko se siten olkapääkipuna? Yritän kuitenkin aina olla tosi tarkka tekniikan kanssa, joten mietin muita vaihtoehtoja miksi olkapääni reistailee ja taisin löytää vastauksen. Yläselkäni oli todella jumissa. Vaikka joogailen, niin se ei nyt riittänyt lihashuoltoon. Minua vinkattiin hyvästä urheiluhierojasta ja siellä olin tänään kahdeksalta, siis melko kivuliaalla urheiluhieronnalla. Nautinnollista se ei välttämättä ollut, koska yläselkäni oli niin jumissa, mutta ai että helpotti jo yhdellä kerralla. Tämä oli yksi parhaimpia hierojia kenellä olen ikinä käynyt ja siksi haluan myös vinkata tästä paikasta. Aijon käydä jatkossakin täällä ja panostaa lihashuoltoon enemmän, hieronnan muodossa.

Osteofit sijaitsee Helsingissä, Eerikinkadulla. Hierojani oli Janne Varis ja heidän nettisivuilleen pääsette linkkiä klikkaamalla.
Ja hei.. Hyvää joulua. Pientä blogitaukoa ja internetittömiä päiviä tässä vois viettää. Lupaan kuitenkin joulun jälkeen olla tukenanne karistamassa extra joulukilot pois.

x Steffi

Päivän joogaliike

Liike, jota tykkään tehdä melko usein on silta tai "jousikaari ylöspäin" joogakielellä. Tämä asento avaa yläselkääni kivasti, jos se tuntuu olevan jumissa. Liikkeellä on monta hyötyä, joista voitte lukea viimeisestä kuvasta. Tämä on selälle voimakas liike, siksi suosittelen varovaisuutta eikä äkkinäistä liikettä jos kokeilette tätä.


Kuvasta 1 näette alkuasennon, kuva 2 on loppuasento.


lähde: Donna Farhi - Kehon ja mielen joogaax Steffi
torstai 20. joulukuuta 2012

Giveaway - Adidas liivi

Muistatteko kun tilasin tämän hienon Adidas-liivin Zalandolta? Tilasin sen koossa M ja se oli liian iso mulle. Siksi en olekkaan käyttänyt sitä ja satun olemaan todella laiska palautuksissa...


Siksi ajattelin lahjoittaa sen yhdelle lukijalle! Koko on siis M, mutta itse olen S-M kokoa ja tämä oli liian iso, joten suosittelen että ainoastaan M-XL kokoiset ihmiset osallistuvat tähän arvontaan (voihan sen toki antaa lahjaksikin)!


Arvontaan voi osallistua jättämällä lyhyen kommentin miksi haluaisit tämän liivin/miksi haluaisit antaa sen lahjaksi, muistakaa laittaa sähköpostiosoitteene samaan viestiin!! Viestin voi myös laittaa sähköpostiini stefaniehagelstam@steffit.com

Arvonta alkaa nyt ja päättyy joulun jälkeen 30.12! Hieno tuo päivä, sillä silloin minä täytän 23 :)

Arvonta on päättynyt.


x Steffi

oi rakas Suomi

Pari juttua Suomesta, joita aina ikävöin kun olen ulkomailla. Kun täällä asuu, niin nämä asiat tuntuvat melko yksinkertaisilta, mutta kun on poissa niin muistaa taas pari essentiaalista asiaa :) Näitä kulutan joka päivä.

Ruisleipä - olin moikkaamassa kaveria Kanarialla ja hän painotti, että toisin paljon ruisleipää mukaani! Joka aamu syötiin molemmat tuomiani leipiä ja puhuttiin kauniisti ruiseleivästä.


Hanavesi - on harvinaista, että vettä voi juoda suoraan hanasta! Luksusta :)

Kahvi - mielestäni suomalainen pannukahvi on niin sitä parasta. Ei tarvitse erikoisia lattefrappemokkia vaan perus musta kahvi maidolla. Erikoiskahvit ovat myös hyviä, mutta mikään ei voita tätä:

ps! yksi joululahja-arvonta tulee tänne tänään :)


x Steffi

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Video - Uusi vatsalihasliike

Tämä vatsalihasliike oli täysin uusi minulle! Tosi kiva kun kaverit opettaa uusia juttuja. Tämä on myös monipuolinen liike - vatsalihakset tekevät kokonaisvaltaisesti työtä. Tarvitset:

- treenikaverin
- mahdollisesti treenimatonTämä koko paketti on hieman vaikea saada kasaan - treenikaverin tehtävä ei nimittäin ole niin helppo, kun toinen (minä) nousee ylös. Testailkaa itse ja kysykää jos on jotain :)

musiikki: The White Panda - Pandamonium

x Steffi

tiistai 18. joulukuuta 2012

Jouluherkkuja kaikkialla! Mikä avuksi?

"Poissa silmistä, poissa mielestä" on tämän blogipostauksen ajattelutapa. Siinä mietin miten katkaista jokapäiväinen herkuttelu ja aika hyvät vinkit siellä on, jos voin itse näin sanoa.

kuva: Sandra


MUTTA. Elämme nyt ihanaa jouluaikaa, joka toivon mukaan tuo rakkaat lähelle ja poistaa arjen stressit edes hetkeksi. Joillekkin joulu on "the best time of the year", jotkut eivät tykkää yhtään. Itse olen onnekas, sillä saan koko perheeni ympärilleni täksi jouluksi (viime jouluna olin karannut surffireissulle...). Mutta jos nyt mietitään vain sitä mitä monet stressailevat - viikkokausista herkuttelua! Joulusuklaata ja muita herkkuja joko saadaan tai ostetaan kotiin ja onhan se ihanaa. Rakastan itsekkin varsinkin suklaata ja perinteisesti meillä on aina ollut suklaata jouluisin kotona. Mutta mikä avuksi kun huomaa syöneensä itsensä ähkyyn ja se joulurauha ei tunnukkaan niin hyvältä kun samalla pelkää että lihoo joulun aikana. Liikkuminenkin jää kuitenkin usein vähäiseksi.

weheartit.com
Jouluaika taitaa olla länsimaissa se pyhäpäivä jolloin ihmiset lihovat todennäköisimmin. Mietin nyt tässä miten minä itse toimin tänä vuonna, voitte kertoa omia vinkkejä ja tapoja välttyä liian suurelta herkuttelulta ilman että joutuu liikaa sitäkin stressaamaan!

Vinkkejä:

- En lähe mihinkään "sääntöihin" tai päätöksiin nyt joulun aikana. Tämä oli ehdotus minulle kun itse mietin näitä juttuja, ja kuulosti melko realistiselta. Annan itseni herkutella astetta enemmän kun muuten, jos minun tekee mieli. Se ajattelutapa joka mulla on nyt on kuitenkin erilainen kun ennen (ennen olin ankarampi itselleni - ja olin myös huonommassa kunnossa kun nyt). Tähän olen tullut kun lisäsin treeniä ja en tarkkaillut syömistäni niin tarkasti, vaan söin kun oli nälkä ja pyrin syömään laadukasta ruokaa (vuoden aikanen prosessi).

- Syön kunnolla perusruokaa, herkuttelen sitten. Nälkäisenä sitä helposti tulee syötyä enemmän herkkuja.

- Nautin herkuista kun niitä syön, lupaan itselleni etten pode huonoa omatuntoa ja jaan herkutteluhetket mielelläni muitten kanssa.

- Liikun itse saman verran, koska satun olemaan treenauksesta riippuvainen. Jos liikunta on pakonomaista, tämä voi olla vaikeeta ja liikunta tuntuu helposti rankaisulta - "syön tämän koko konvehtiaskin ja juoksen huomenna/joulun jälkeen vähintään kaksi tuntia päivittäin" - ääriajattelu ei ole hyvä idea. Sekin, että liikunta olisi jonkinlainen rankaisu on ajattelutapa, josta suosittelen pyrkimään pois. Kun ymmärtää liikunnan hyödyt ja että se on oikeasti sinulle palvelus, niin liikkumaan lähteekin helpommin :) Kärsivällisyyttä.... Keksitään järkeviä uudevuoden lupauksia sitten!

- Joulun jälkeen voi sitten katkaista sen herkkukierteen! Voi mennä takaisin esim. yhteen herkuttelupäivään viikossa!
En jätä treenejä väliin joulun aikana, koska en halua. 


Nämä toimivat minulle, mitkä toimivat teille?
x Steffi


maanantai 17. joulukuuta 2012

Joululahjavinkkejä osa 2

Olen aikasemmin puhunut hoitolasta, jossa tykkään käydä. Täällä olen hoitanut lievää akneani ja testannut m.m. Vacustyler-hoitoa ja lymfa-pukua! Olen mahdollistanut henkilökohtaiseti minun lukijoilleni (teille ja perheillenne) tänne hoitolaan etuja. Nämä edut sopivat erinomaisesti joululahjoiksi. Itse toivon hemmottelulahjakortteja myös :) Hemmottelulahjakortit ja hemmottelutuotepaketit ovat mielestäni ihania.

1. Hemmottelulahjakortit

"Ihanat lahjaideat Hoitola Tähtiolosta. Hemmottele itseäsi tai läheistäsi!"

Ostaessasi 100€ arvoisen lahjakortin saat itsellesi 50€ arvoisen edun hoitoon.

Rentouttava Relax-kasvohoito+hellivä lymfa-puku (Slide Styler) 1h = 60€ (norm.hinta 155€). Tämän hoidon saa mainitsemalla "Steffit"-koodisanan ostoksen yhteydessä! Tämä on voimassa 11.1-2013 asti!

Aikaa varatessa, soittakaa hoitolaan tai käykää paikan päällä! Kannattaa olla nopea, hoito-ajat voivat nimittäin mennä nopeasti. Muissa kysymyksissä, soittakaa hoitolaan :)

linkkiä painamalla pääsee heidän nettisivuilleen.


2. Hemmotteluhoitopaketteja/tuotteita

Olen aina pitänyt Body Shopin tuotteista. Erityisesti Body Shopin eettisyys - eläintestejä vastaan oleva periaate ja maapallosta huolehtiminen, tuo hyvän mielen. Lempparituotteita ovat olleet pitkään seuraavat:

 Hamppukäsivoide, kookosvartalovoide, shimmer-luomiväri, tea tree oil - näppylöille

Kuvat otettu Body Shop:in sivuilta - www.thebodyshop.fi


Siinä pari kauneuslahjaideaa! :)x Steffi

Verenmaku suuhun - treeni

Älkää pelästykö treenin nimeä, satuin vain itse tekemään sen niin kovaa, että verenmaku taisi maistua suussa. Tehkää se oman tuntemuksen mukaan ja soveltakaa painoja, vauhteja ja taukoja miten haluatte. Maanantaisin tykkään itse ottaa hieman iisimmin treenatessa - ikään kuin "herätän kroppani uuteen viikkon". Suosittelen tässä treenissä kuitenkin haastamaan itseänne! Treeni on lyhyt mutta intensiivinen. Tämä on "crossfit"-tyyppinen treeni. Treeni tehdään omalla vastuulla...


Verenmaku suuhun - treeni

Valmistelu:

10-15 min kävely+juoksu alkulämmittely (varmistetaan että kroppa on lämmin)

Käytä esim. samaa juoksumattoa - tällä tulet treenissä tekemään 1,20min juoksuja nopeudella 16km/h (tai vähemmän jos et pysty kontrolloimaan näin nopeaa juoksua). Kerää ympärillesi maastavedoille tanko jossa painoa 50kg (eli levypainoja yhteensä 15kg per sivu) - tai jokin muu luku jolla pystyt melko helposti tekemään maastevetoja 8 kertaa. Hanki myös viereen kahvakuula à 20 kg, tällä tulet tekemään 16 toistoa. Katso myös valmiiksi alue, jossa pystyt tekemään yleisliikkeitä 10 kertaa. Lämmittele ja testaile näitä liikkeitä. 

Treeni (tehdään kolme kierrosta)

1. Juoksu 15-16km/h - 1,20min
2. Maastavetoja 8 toistoa
3. Yleisliikkeitä 10 kpl
4. Kahvkuulaheilatuksia 16 kpl

Pieni tauko (ei pysähdyksiä) ja seuraavaan kierrokseen. Kierroksia tehdään 3, jos kolmannessa ei "tunnu tarpeeksi", voidaan se tehdä neljännen kerran. Jos teette treenin esim. kaverin kanssa, ei ole väliä missä järjestyksessä se tehdään.


Jos joku tekee tämän niin saa kertoa mielipiteitä tai kysellä!


kuvat: Sandra

x Steffi

perjantai 14. joulukuuta 2012

Haastattelussa Anton Kuivanen

Olen erittäin innoissani tästä haastattelusta. Anton Kuivanen on Suomen selvästi menestynein MMA-ottelija (MMA = mixed martial arts = vapaaottelu) ja on kilpaillut UFC (Ultimate Fighting Championship) -tapahtumassa vuonna 2012. Ystäväni ja luokkakaverini, Johan Lahti, teki yrityksensä, R5 Athlethics & Health, parissa Kuivasesta VO2max-testin, jossa testataan m.m. maksimaalista hapenottokykyä (testi joka selvittää henkilön maksimaalisen aerobisen tehon, viedään uupumiseen saakka).

Kuinka paljon vapaaottelija-ammattilainen treenaa ja syö? Entä haastetaanko tunnettu Anton Kuivanen joskus kadulla tappeluun ja onko naisehdokkaita enemmän kun normaalisti menestyksen myötä? Se selviää nyt! :)1. Hej Anton! Miten VO2max-testi meni ja mitkä ovat yleiset fiilikset? (samalla hämmästelen hänen tuloksiaan)

- Hyvin meni, melko loppuun asti vedin. (Tässä testaaja Johan Lahti kommentoi, että testi meni erittäin hyvin).

2. Miltä treeniviikkosi näyttää suunnilleen ja millon ovat seuraavat kisat?

- Toivuin täysin kylkivammasta kuukausi sitten ja treenaan nyt pohjakuntoa. Treenejä mahtuu viikkoon noin 12. Niihin kuuluu lajikohtaiset harjoittelut, lenkkeily ja voimaharjoittelu. Kisakautena treenaan suunnilleen saman verran, mutta hieman eri tavalla. Seuraavasta vastustajasta selviää uutisissa pian...

3. Miltä sun ruokailu näyttää? Suositko jotain tietyntyyppistä dieettiä?

- Perusruokailu on minulle tärkeää. Suosin laadukasta ja monipuolista ravintoa. Valmentajani on biokemisti, joten hän pystyy auttamaan minua joissakin ravinteellisissa asioissa. Joskus voi olla haastavaa saada tarvittava kalorimäärä syötyä. Minua on myös joskus yritetty tutustuttaa esim. Paleo-dieettiin, mutta en ole ryhtynyt sellaisiin.

4. Kun sinut tunnetaan helposti kaduilla ja yöelämässä (humalaiset suomalaiset...) niin onko ringin ulkopuolella ikinä haastettuu riitaa? Oletko ikinä ollut tappelussa ringin ulkopuolella?

- Viimeksi kun olin tappelussa, niin olin ylä-asteella, eli ei sitä ajaudu helposti vapaa-ajalla tappeluihin. Yleensä ne on niitä, joilla on huono itsetunto tai ovat juoneet liikaa, jotka lähtevät haastamaan riitaa.

5. Okej. Entäs mites naisten suhtautuminen on muuttunut menestyksen myötä? Onko paljon naisehdokkaita? Heheh.

- Onhan niitä jonkun verran tullut. Sillon kauan sitten, kun olin Facebookissa "sinkku" niitä tuli enemmän. Ja niin, toki Sali-ohjelman jälkeenkin niitä tuli jonkun verran.

6. Tyypillinen kysymys: Pelottaako sinua ikinä otteluissa?

- Pelko ei ole päällimäisenä mutta kyllä sitä tottakai on. Se toimii tietyksi avuksi, tuo vaistot esiin ja on ikään kuin ystävä otteluissa. Pelko herättää minut konkreettisesti tulevaan koitokseen. On typerää väittää, ettei ikinä pelkää.

7. Kun itse treenaan, mulle on todella tärkeää treenimusiikki. Miten se on sulla, onko sinulla pakko olla musiikkia kun treenaat tai valmistaudut otteluun?

- Se ei ole niin tärkeää minulle, sisääntulobiisi (joka valitaan itse) otteluihin on toki tärkeä. Vapaa-ajallani kuuntelen mielelläni hieman rauhallisempaa musiikkia kuten reggaeta, soulia, funkia, jazzia ja vanhaa hiphoppia.

9. Näin yhdellä videolla, että venyttelet. Tuli mieleen, harrastatko joogaa tai oletko testannut?

- En ole ikinä ollut kunnon tunnilla, mutta olen kyllä kiinnostunut. En tiedä mahtuuko jooga treeniviikkooni mutta sitä olisi toki mukavaa testaa joskus. (Tässä suosittelin hotjoogaa Antonille, jota monet ammattiurheilijat harrastavat).

10. Viimeinen kysymys: Voitko ottaa kanssani kädenvääntöä?

- Joo...

Kumpi voitti? Mysteeri.
Anton oli todella mukava ja sympaattinen kaveri, kiitos paljon Anton haastattelusta ja tsemppiä tuleviin otteluihin! Tästä lähtien seuraan ja fanitan sua.

Tässä vielä pari youtube-videota Antonista:Still-kuvia videosta ja ensi viikon tarjouksista

Edellisestä videosta pari still-kuvaa. Tänään julkaisen vielä haastattelun, sitten menen viikonlopun viettoon. Ensi viikolla mulla on ainakin 2 joululahjavinkkiä, joista te tulette hyötymään aivan etuoikeutettuna tämän blogin kautta! Nämä edut koskevat kauneutta ja hikijoogaa... Ja sitten mulla on henkilökohtaisesti itseltäni yksi joululahja arvottavana. Stay tuned! :)

x Steffi