perjantai 30. marraskuuta 2012

Suuri venyttelypostaus

Venyttelypostaustoivetta on tullut ja minulla sattuukin olemaan sopivasti venyttelykuvia kansiossa! Tässä joitakin venytyksiä mitä itse tykkään tehdä. Minulla on joskus lonkankoukistaja hieman kipeä, monet näistä liikkeistä kohdistuvat juuri sinne. Nämä venytykset sopivat hyvin myös lenkkeilijälle, voi oman fiiliksen mukaan lisätä esim. pohjevenytyksiä, jos siltä tuntuu. Tässä on myös liikkeitä, jotka kuuluvat joogaan.

Tämä kannattaa tehdä varovasti tunnustellen. Tässä venyy vatsalihakset ja selkälihakset supistuu. 
Päinvastainen liike ylläolevalle kuvalle 1, myös lonkankoukistajat ja mahdollisesti rintalihakset venyvät tässä
Vastaava liike nr. 2, "lapsen asento"
Lonkka-alue venytys, käsien pito-lihasten venytys
Takareisien venytys 
Takareisien venytys nr. 2 (myös pohjevenytys)
Takareisi-, pohje, ja yläselänvenytys

Sama liike kuin ylläoleva, toisesta suunnasta 
Kylki-,  yläselkä ja takareisivenytys (myös pohjevenytys)
Selkäkiertovenytys
Sama liike kuin ylläoleva, toisesta suunnasta 
Etureisi-, takareisi- ja lonkkavenytys
Melkein koko vartalon venytys
Intensiivisempi koko vartalon venytys
Usein me saadaan venytykset tuntumaan eri paikkoihin. Kannattaa tunnustella mikä sopii itselleen parhaiten. Venytyksen ei tule sattua.


Kuvat: rakas siskoni Sandra
x Steffi

Kuvapostaus (viimeinen kuva pistää miettimään)

Viimeinen kuva on tämän kuvapostauksen tärkein. Kaikki ovat erilaisia, makuja on erilaisia.
kuvien lähde

                                                                             x Steffi

torstai 29. marraskuuta 2012

Haastattelu taekwondon suomenmestarista

Surffiaiheesta hypätään aivan toisiin juttuihin. Toinen luokkakaverini Jenna Aalto on suomenmestari (57kg) taekwondossa ja olen onnistunut saamaan häneltä haastattelun!


1. Moikka Jenna! Olet suomenmestari taekwondossa 57kg sarjassa, mikä fiilis?
Moi Steffi! Tosi hyvä, oli upea fiilis voittaa! Koulu kulkee ja  treenit maistuu. Viikonloppuna oli Opiskelijoiden SM-kisat  Tampereella, sain kultaa - jeeee!


2. Olivatko vastustajat edellisissä kisoissa (SM) vaikeita tai tuliko selvä voitto?
Kaikki kolme ottelua olivat hyvin tiukkoja, ekan ja tokan ottelun voitin molemmat pisteellä, finaalin voitin tuomariäänin. Pisteethän  annetaan pääosumasta seka osumasta keskivartaloon. Vartaloosuman  pisteet laskee elektroninen panssari ja tuomarit antavat pääpisteet.  Keskivartaloon ja päähän saa potkia mutta löydä saa vain  keskivartaloon. Jos loppupisteet ovat tasan ratkaistaan ottelu  äkkikuolemalla. Jos äkkikuolema-pistettä ei tule ratkaisee tuomarit  voittajan.


3. Millon aloitit taekwondon ja minkä ikäinen olet nyt?
Aloitin 10-vuotiaana ja olen nyt 21v. Seurasin veljieni ja isäni  jalanjälkiä. Isä on myös minun valmentaja.


4. Mikä on kivointa taekwondossa, entä "huonointa"?
Kivointa on potkia korkeita potkuja ja varsinkin onnistuneita  sellaisia. Aina löytyy jotain parannettavaa potkutekniikassa ja  tykkään viilata sitä. Myös otteleminen ja liikesarjojen teko on kivaa!  Ikävintä ovat mustelmat ja ruhjeet jotka voivat häiritä omaa treeniä  jos ne kipeytyvät. Mustelmilla ei ole myöskään kivaa mennä bileisiin  jos on biletoppi päällä, hehe.


5. Oletko loukkaantunut joskus harrastuksen parissa? Jos olet, miten pääsit taas kuntoon?
Tällä hetkellä on "lateralisesti kuorimainen irtohippu sekä luuvamman  viite" oikeassa kämmensyrjässä joka sattui muutama viikko sitten  sparrileirillä. Lääkäri sanoi että on varmaan kipeä monta kuukautta,  joten sitä odotellessa yritän käyttää kättäni mahdollisimman vähän.  Nuorempana vaivasi oikean jalan nivelsiteet, jalka muljahti  trampoliinilla ja muutaman vuoden jälkeen uudestaan sparritreenissä.  Näiden lisäksi on ollut paljon isoja ja kipeitä mustelmia, jalat ja  kädet ovat olleet turvoksissa monesti ja erilaisia revähdyksiä. Olen  aina ollut sitä mieltä että se mikä ei tapa se vahvistaa!


6. Harrastatko muuta kun taekwondoa?
Lenkkeilen ja käyn salilla. Olen myös ollut kymmenen vuotta mukana  kesäteatterissa.


7. Miksi taekwondoa kannattaisi kokeilla? Miten aloittelija pääsisi makuun? Voitko suositella jotain paikkoja aloittelijoille?
Taekwondo on monipuolinen laji joka tarjoaa ihan varmasti jokaiselle  jotakin mieluisaa! On ottelua, liikesarjoja, perustekniikka ja  itsepuolustusta. Isoimissa paikkakunnissa löytyy todennäköisesti  taekwondosali. Esim. Helsingissä on montakin salia mutta Loviisan  Taekwondo on paras! Heheh. Seuroilta voi kysyä alkeiskursseista tai  katsoa seuran omilta nettisivuilta. Kaikki jotka edes vähänkin  miettivät asiaa, menkää ihmeessä kokeilemaan!


8. Mitä taekwondo kehittää eniten (fysiologisesti)?
Kuten aikaisemmin mainitsin niin taekwondo on monipuolinen laji, se  kehittää mm. koordinaatiota, tasapainoa, lihaksia, liikkuvuutta sekä  nopeutta.


9. Jos joutuisit kadulla puolustamaan itseäsi, olisiko taekwondosta apua? Jos esim. varas yrittäisi ottaa laukkusi?
Riippuu vähän tilanteesta, mutta todennäköisesti en lähtisi perään  koska varas saattaa olla aseistautunut. Itsepuolustus on tärkeä osa  taekwondoa, tietysti harjoittelemme myös itsepuolustustilanteitä terä-  ja tuliaseilla (kumisilla ja muovisilla). Toisaalta jos esim. baarissa  joku tulisi ja yrittäisi löydä tai muuten satuttaa minua osaisin  puolustatua. Aina kannattaa muistaa että jos on mahdollisuus juosta  pakoon tai huutaa apua niin siten kannattaa toimia. Ei kannata jäädä  väntämään kättä, siinä voi käydä huonosti.10. Miltä tulevaisuus näyttää tällä hetkellä? Onko suurempia tavotteita?
Tällä hetkellä tulevaisuus on kirkas, ensi vuoden puolella lähden  varmasti ulkomaille kilpailemaan ja treenaamaan. Voitettuani SM-kisat  lunastin myös paikan Pohjoismaiden mestaruuskisoihin jotka  järjestetään ensi keväällä Suomessa! Siellä haluaisin ainakin päästä  palkintokorokkeelle. Minulla ei ole sen suurempia tavoitteita kuin  että pitää hauskaa ja nauttia lajista.

Haluaisin tähän loppuun vielä kiittää iskää ja kaikkia tukijoukkojani  sekä sponsoreitani Viidakkotohori ja Budonord Finland.
Tässä yksi hurja knock-out video, jota Jenna suositteli (hän ei itse esiinny videossa)Kiitos Jenna haastattelusta! Oot todella kick-ass mimmi mielestäni ja paljon onnea tulevaisuuteen!x Steffi

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Aloittelijoille tietoa surffauksesta

Tässä tulee postaus surffauksesta kiinnostuneille. En koe itse olevani enää alottelija, mutta en todellakaan ole mikään pro. Meri nöyryyttää mua lähes aina ja pisti viimeksi eilen hiljaiseksi. Ihan vain siksi, ettei ollut mitenkään ideaaliset olosuhteet vaan aika sekamelskaa, isoa aaltoa ja vahvat virtaukset. Joka kerta vedessä kehittää kuitenkin. Mutta surffaus ei ole aina niin nättiä, kun esim. kuvat pari postausta taaksepäin antaa ymmärtää heheh. Tänään pärskittiin, syljettiin ja pannutettiin, kamppailtiin tyhmän näköisenä, kompasteltiin ja voin jopa vannoa, että nielasin korvani kautta vettä (hahah) - suolavettä ja hiekkaa kaikkialla. Ei niin kaunista aina.

Surffikokemuksiini kuuluu: Australia kahdesti, Portugali kahdesti, Ranska kerran, Englanti kerran ja nyt Kanariansaaret. Suomessa ei ole oikein aloittelijoille mahdollisuuksia oppia surffamaan.

Olen ollut monta kertaa surffileireillä ja surffiopetuksessa, eli olen monta kertaa saanut teoriaopetusta tärkeimmistä jutuista.
RanskaEnnen veteen menemistä mulle on puhuttu paljon turvallisuudesta:

1. Meren voima - Kun vesi tulee rantaan kovalla voimalla, sen on pakko päästä jostain takaisin, sinne mistä se on tullut. Virtaukset vievät sivuille ja joistain/jostain kohtaa rantaa vesi liikkuu takaisin aaltojen "taakse". Usein nämä paikat näyttävät rannalla rauhallisimmilta, vaikka virtaus on siinä voimakkain. Meri ei anna armoa.
2. Ole avoin opetukselle - Hanki opettaja, mene tunnille, surffaa jonkun kokeneen kanssa. Tämä jotta pysyisi turvallisilla vesillä ja jotta oppisi enemmän.
4. Hyvästä fyysisetä kunnosta on apua - Suurin työ koostuu useimmiten melonnasta, joka voi olla todella fyysistä. Itse laudan päällä seisominen on aika pieni osa surffausta. Laudan päällä maataan tai istutaan sopivaa aaltoa odotellessa. Henkisesti pitää osata olla rauhallinen, vaikka olosuhteet voivat olla rankkoja.
5. Pidä hauskaa ja naura itsellesi - Ole kärsivällinen ja jatka yrittämistä. Kysele kokeneimmilta ja ota vinkkejä vastaan.

Pari turvallisuusjuttua joita itse noudatan

Älä surffaa ikinä yksin
Katso, että rannalla on rantavahti
Älä taistele meren kanssa, vaan ole mielummin nöyrä
Älä ikinä mene paniikkiin

Ranska
Surffaus ei sovi kaikille. Minä en esimerkiksi uskaltaisi ikinä sukeltaa, mutta surffaukseen olen hurahtanut. Tässä postauksessa puhuin enimmäkseen siitä, kuinka haastavaa surffaus voi olla. Itse olen mielummin vähän liian varovainen, kun uhkarohkea. Surffaus on juuri sen haastavuuden takia niin koukuttavaa, ja minä rakastan sitä. Se tunne, kun onnistuu ottamaan "sinisen aallon" (aallon, joka ei ole vielä muuttunut valkoiseksi vaahdoksi) ja leikkimään sen aallon kanssa, on se paras tunne.
Älkää antako söpön laudan hämätä ;)
Pientä kivaa aaltoa Ranskassa

Aamusurffi Portugalissa
Nämä ovat minun kokemuksiini perustuvia vinkkejä. Jos täällä on kokeneita surffareita, niin lisätkää kommenttiboksiin asioita, jotka jäi sanomatta :) Jos joku haluaa kokeilla surffausta, suosittelen googlaamaan surffikouluja sieltä mihin on menossa tai paikan päällä kyselemään paikallisilta miten löytää surffikoulu.
Parveke tällä hetkellä

Meri tuolla takana on melko haastava

Vaikeat olosuhteet


Lopuksi vielä pari sitaattia tunnetuilta surffareilta:

It’s like the mafia. Once you’re in – your in. There’s no getting out”

Kelly Slater
“The joy of surfing is so many things combined, from the physical exertion of it, to the challenge of it, to the mental side of the sport.”
Kelly Slater
Not to sound too deep or weird, but I think that the times when you really appreciate surfing are the times you’re really sort of becoming one with nature. Surfing’s as raw of a sport as it gets.
Kelly Slater 

Surfing is very much like making love. It always feels good, no matter how many times you’ve done it” - Paul Strauch

“Sometimes in the morning, when it’s a good surf, I go out there, and I don’t feel like it’s a bad world.”
Kary Mullis


x Steffi

Terveystervehdys

Terveys- ja treenijuttuja reissulta! :)
Moikkis!
Heti treenikaupoissa pyörimässä. Asics taitaa olla se paras lenkkikenkä (?) Voi olla että hankin yhdet.


Käääk! Tiettekö mitä teen tässä? Olen Dr.Fish -vastaanotolla ja annan pikkukalojen syödä jaloistani kuolleita ihosoluja (eww?). Minun kesti n.10 minuuttia uskaltautua tähän. Kutitti ja oli inhottavaa mutta jalat olivat pehmeät tämän jälkeen :)
Luokkakaverin Marian tekemiä ihania ruokia. Vasemmalla jauheliha-spagetti-salaatti sekoitus. Oikealla lihapullia tehty omasta sekoituksesta (jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, munia, mausteita) ja perunamuusia tehty alusta asti :) Terveellistä! Opin paljon hehe.

Tänään teen vielä postauksen surffausharrastuksen aloittamisesta! :)


x Steffi

tiistai 27. marraskuuta 2012

Viikon puuhenaihe

Tällä viikolla puhun taas jonkun verran lempiharrastuksestani, surffauksesta. Olen tällä hetkellä katsastamassa Kanariansaarien aaltoja ja voin sanoa, että tämän aamun surffaus oli henkisesti aika rankka ja erittäin fyysinen. Kädet ja koko yläkroppa on aivan loppu. Toivotaan rauhallisempaa meren toimintaa loppuajalle. Kivaa oli tottakai.

Tässä surffikuvia vuosien varrelta.
x Steffi

maanantai 26. marraskuuta 2012

Terveysvinkkejä lentokoneeseen

Pari vinkkiä lentokoneeseen. Kroppa ei ihan ymmärrä sitä, että yhtäkkiä on monen kilometrin korkeudessa eikä varsinkaan sitä, että parissa tunnissa voi siirtyä pitkiä matkoja. Olen itseasiassa tällä hetkellä itse lentokoneessa, täällä saa olla netissä ja on ilmainen wifi! :) Olen menossa tekemään sitä mitä rakastan eniten. Tässä pari omaa vinkkiä terveelliseen lentämiseen:

- Vesi on taas tärkeää.
- Usein lentokoneen ruoka ei ole terveellistä. Moni ateria sisältää paljon säilöntäaineita. Jos jaksaa voi ostaa kaupasta omia eväitä ja hedelmiä. En kuitenkaan itse sitä tajunnut joten söin pastaa, joka oli tosin todella suolaista.
- Liikkuminen is important! Veri pakkautuu jalkoihin ja voi turvottaa. Kandee "käydä vessassa" monta kertaa:) Minä seison myös käsilläni vessassa, hahahah! Omalla riskillä tosin tuo. Lentosukkia on hyvä käyttää pitkillä lennoilla.
- Hyödyntäkää lentokonejumppa-vinkkejä. Istualteen pyörittäkää jalkoja, käsiä, niskaa jne!
- Kandee laittaa mukavat ja venyvät vaatteet päälle (tai ottaa vaihtovaatteet mukaan). Tiukat farkut kiristää turhaan.
Koneessa minun tekee usein mieli tomaattimehua, ei kuitenkaan missään muualla. Hmm.

Ettekö uskonu?

Lisää lentämisvinkkejä? :)


x Steffi

Motivaatiomaanantai

Treeniaiheiset motivaatiopostaukset sopivat ehkä parhaiten juuri maanantaille. Seuraan facebookissa Nike Women -sivustoa, eikä niillä ole kuin 1,5 miljoonaa tykkääjää, heheh. Sieltä löytyy hienoja treenikuvia joka lähtöön :) Tässä osa niistä.

x Steffi