torstai 30. elokuuta 2012

Superterveellinen välipala-/aamupalavaihtoehto

Jos satutte pyörimään Helsingin keskustassa, kauppakeskus Jumbossa tai Helsinki-Vantaan lentokentällä, minulla on ihana välipalavinkkipaikka teille :) Olen pitänyt tästä pitkään ja he ansaitsevat postauksen!

Sellainen smoothie/mehu-kahvila kun Jungle Juice Bar. Heillä on todella paljon erilaisia ja terveellisiä vaihtoehtoja. Hedelmiä, marjoja, kasviksia, juureksia (inkivääri), raakasuklaata, vitamiineja, "superfoodeja" kuten maca-jauhe ja acai-hedelmä, jogurtteja ja paljon lisää!
Suosittelen (siskoni) itsekeksimää reseptiä jos on vaikea valita menyystä! Siihen tulee:

- mangoa
- päärynää
- kiwiä
- ananasta
- laktoositonta jogurttia
- pinaattia
- minttua
- inkivääriä
- jäitä
- omenamehua


Tällainen kroppa ei muuten ole mahdottomuus.


ps. jos teidän lähellä ei ole tätä paikkaa, voi samantyyppisiä smootheja tehdä itse ostamalla tehosekoittimen (en suosittele OBH Nordicaa!!) ja ainekset.

x Steffi

Tupakanpoltosta

Ajattelin hieman kertoa henkilökohtaisesti tupakanpoltostani ja sen lopettamisesta. Sanon näin aluksi että minua ei haittaa jos joku kaverini polttaa, en halua olla mikään paapoja joka sanoo mitä tehdä ja mitä ei.

Mutta minun tarinani menee suunnilleen näin; olen polttanut kavereitten seurassa teini-iästä asti kun oltiin jossain "ulkona". Eli jos poltin niin siihen liittyi viikonloppuillat, alkoholi ja kaverit. Viikkoisin en alussa polttanut vaan kutsuin itseäni "juhlapolttajaksi". Poltin enemmän ja voi sanoa että olen ollut polttaja, en "vain" juhlapolttaja. Olen tehnyt baarimikon hommia ja tupakka maistui aina niin hyvältä kun sai parin minuutin paussin kännisten asiakkaitten ja hälinän keskellä. Polttaminen on niin helppoa ja kivaakin joskus, ja vähän rebelliä - vanhemmat ovat aina varoittaneet siitä ja vaikka omat vanhempani eivät polta, kuitenkin siihen hurahdin.

Päätin lopettaa tasan vuosi sitten. Siihen oli monta tekijää - minulle oli kehittynyt tupakkayskä, todella ärsyttävää minulle ja ihmiselle joka joutuu nukkuu vieressä. Aloitin aktiivisemman treenailun ja tupakka hidasti prosessiani. Opiskelen tosiaan myös liikunnanohjaajaksi - millainen esikuva minusta oli tulossa? Mietin myös monta muuta asiaa; tupakasta ei ole mitään hyötyä, ihoni huononee, keuhkoni tummentuvat, hampaani ruskenee, vereni paksuntuu, rahaa menee turhaan jne! Ratkaiseva tekijä oli kuitenkin yksi yksinäinen aamu kun meinasin tukehtua ruisleipääni :D Se naurattaa nyt, mutta ei todellakaan silloin.

Sinä hetkenä kirjoitin itselleni sopimuksen. Kirjoitin tasan tarkkaan että minä, Stefanie Hagelstam, aijon lopettaa tupakan... jne. Allekirjoitin sen ja tässä sitä nyt ollaan vuosi polttamatta... vai? Ei, en ole onnistunut olemaan täysin polttamatta. Olen ratkennut tupakkaan kahtena eri tilaisuuksena. Molemmat ovat olleet juhla-tilaisuuksia ja kesällä. Morkkista oli mutta ei se mitään - matka jatkuu!
Tässä applikaatio "My last cigarette".  Ei pidä tarkasti paikkansa mutta aikaa, säästöja ja polttamattomia tupakkia voi seurata :)

Kirjoitan tästä tosiaan nyt koska huomenna on vuosi siitä, että päätin lopettaa. Kävin myös eilen keuhkojeni röntgen-kuvassa ja lääkäri kertoi minulle ihania uutisia - keuhkoni ovat yhtä puhtaat kun en olisi ikinä polttanut. Score. 


x Steffi

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Esimakua surf-work out videosta - kuvia ja video

Oltiin tänään Stinan kanssa suunnittelemassa meidän itsekeksimää surffitreeniä :) Lenkkikin tuli tehtyä, 5km. Huomenna on kuitenkin täys lepopäivä, koska PT:ni aikoo kuulema piinata mua perjantaina... Tässä pari kuvaa mitä surffivideomme tulee sisältää :)

 Tasapainoharjoituksia

Yläkroppa-avauksia ja selkäharjoituksia


Lisää tasapainoharjoituksia. Keskivartaloharjoituksia.

Tässä "surffi-yleisliike" eli surf-burpee :) 

Ja paljon lisää!


x Steffi

Kirjavinkki

Tässä hyvä kirja joka käsittelee painonpudotusta ja tasapainon löytämistä puhtaan ruoan avulla. Tässä puhutaan paljon hormoneista ja hormonitasapainosta. Kirjailija Jillian Michaels, USA:n Suurin Pudottaja-treenihahmo on kirjoittanut monta kirjaa ja olen aikasemminkin puhunut hänestä.

Jillian on itse ollut nuorena ylipainoinen, joten hän tietää mistä puhuu. Hän sanoo myös että jos hän vain olisi tiennyt kuinka suuri merkitys ruokavaliolla on, hänen olisi tarvinnut viettää puolet vähemmän ajastaan salilla kun mitä nyt. Kannattaa lukea. Voi tilata täältä.


Tämä kirja käsittelee ruokaa. Seuraavaksi luen "Winning by Losing" joka keskittyy treenaamiseen ja tunteisiin, jotka estävät treenaamista.

x Steffi

tiistai 28. elokuuta 2012

Surffireissu mielessäin

Olen parin viikon päästä menossa surffireissulle, mikä tarkoittaa bikinejä ja kireitä märkäpukuja :) Tottakai haluan olla hyvässä kunnossa rannalla. Olen täällä puhunut siitä, että minulle on tärkeää syödä paljon ja niin "puhtaasti" kun mahdollista. Minulla on kuitenkin pieniä vinkkejä mitä noudatan ehkä vähän tarkemmin pari viikkoa ennen esim. rantalomaa. Kirjotan ne nyt ylös ja alan muuten noudattaa tästä päivästä lähtien!

Lemppari märkäpukuni - Cynthia Rowley x Roxy, koko 8. Tilattu shopbop:ista.
Esittelen märkäpuvut ja surffilaudat toisessa postauksessa :)


Tässä seuraavat nopeat vinkit!

1. Juo tarpeeksi (enemmän) vettä, eli 1,5-2,5 l päivässä. Vihreää teetä juon myös.

2. Fiksuja välipaloja - näissä olen jo aika hyvä. Hyvä välipala-esimerkki on puolikas avocado, yrttisuolaa ja raejuustoa :)
 

3. Paljon kasviksia. Lisätkää tähän ateriaan proteiini, eli liha. 

3. Treeniä, treeniä! Tottakai. Tämä voisi olla ensimmäisenä. Paljon lenkkejä, lihaskuntoharjoittelua ja saunoilua. Saunajooga ja hotjooga on kova. Rennosti ottaminenkin on tärkeä muistaa. Eli kunnon yöunet ja itsestään huolehtiminen. Sopiva tasapaino treenailun ja rentoutumisen välillä on tärkeää.

4. Jätän pois suuret herkuttelut ja juhlimiset (alkoholi).

On hyvä että lomani tulee sisältämään surffausta - eli lemppariharrastustani joka päivä. Siinä ei aina edes huomaa kuinka fyysistä se on, koska se on niin kivaa. Jos itse mietitte surffausta ja ette ole aikasemmin sitä testanneet, suosittelen surffikoulua tai kurssia että pysytte turvallisilla vesillä, kirjaimellisesti. 

ps. kaikki kuvat on otettu itse :)

x Steffi
"Jos treeni ei kulje"

Sain vinkin palstasta, jossa kerrotaan mitä tehdä jos treeni ei kulje. Itselläni on juuri nyt melko harvoin tämä ongelma, mutta kun luin nämä konstit läpi huomasin että nämä on hyvä muistaa. Joskus ei vaan jaksa. Nämä ovat aika helppoja konsteja, eikä näissä ole mitään ihmeellistä - perusasioita, joita me helposti unohdamme! Katotaas mitä siellä luki;

1. "Suunnitele treenisi" - Hanki joku ohjelma, lenkillä tulet tietää suunnilleen minne juokset ja salilla jonkinnäköinen saliohjelma. Tässä tuntuu että oon oikein hemmoteltu, kun pääsee PT:n kanssa treenaamaan ja ei tarvitse suunnitella mitään itse :)

2. "Lämmittele kunnolla" - On hauska katsoa salilla kun se menee usein niin, että naiset lämmittelevät crosstrainerilla se 45min ja miehet... kävelevät suoraan painoille (yleensä penkkipunnerruspenkille) hehehe. Itse lämmittelen kävellen yleensä sellainen 10min, ehkä vähän pidempi olisi parempi. Tekstin mukaan hiki on tultava pintaan, että saisi treenistään parhaimman hyödyn.

3. "Treenaa samaan kellonaikaan" - Hmmm, kuulema näin on parempi, koska kroppaa tottuu siihen tiettyyn aikaan ja saa paremman hyödyn siitä. En kuitenkaan ehkä ihan usko sitä. Lisää tutkimuksia odotellessa!

4. "Syö sopivasti" - Välipala on hyvä syödä 1,5-2h ennen treeniä - allekirjoitan! En treenaa ikinä jos viime ateriasta on 4h tai enemmän, korkeintaan ehkä 2,5h.

5. "Nesteytä" - "Nestehukka pilaa treenin". Voi hyvin olla, että en juo itse tarpeeksi. On hyvä juoda tasaisesti pitkin päivää - tässä minulla on parannettavaa.

6. "Kittaa kahvisi" - Kahvi on se paljon rakastettu ja paljon vihattu juoma. Tekstissä kehutaan kofeiinia, joka auttaa jaksamiseen. Itsehän rakastan kahvia ja juon 1-3 kuppia päivässä.
täältä :)Tuli mieleen pari juttua mitä tekstissä ei lukenut. Jos treeni ei kulje niin se voi myös johtua:

- huonosta nukkumisesta - alle 7h yöunet
- flunssa tulossa - kipeä olo
- motivaation puute - on hyvä selvittää tavoitteita ja inspiroida itseään jatkamaan

Tärkeä tässä on, että ollaan "samassa joukkueessa" kehonsa kanssa ja että pystytään tunnistamaan mikä on kyseessä jos treeni ei kulje. Jos on kipeä olo, on ehkä hyvä lopettaa ja ottaa rauhallisemmin. Jos on muita syitä miksi ei jaksa, niin voidaan myös jättää turhat selitykset pois ja vain hoitaa treeni kunnolla loppuun!


x Steffi

maanantai 27. elokuuta 2012

Iltalenkki

Ehdin vielä käydä viikonavaus-lenkillä nyt illalla. Maanantaisin lenkit ovat aina jostain syystä niin hapottavia ja rankkoja... hmmm. Ihan hyvin meni 5 km lenkki kuitenkin - paitsi että nielasin varmaan 20 pikkuötökkaa ja silmiin iski 10 :) Lenkkeilijöitä oli töölönlahdella paljon, se on kivaa! Tulee jotenkin turvallinen olo, varsinkin nyt kun pimenee aikaisemmin. Tänään pimeni n. kl 21 eli sen jälkeen en ehkä enää menisi lenkille.

Tässä vähän lisää soittolistaa multa! Nää biisit on vähän rennompia ja surffimaisempa kun ne aikaisemmat räpit. Treeniin sopii The Strokes ja laulaja Julian Casablancasin biisit, siinä vähän rokkimeininkiä teille :)
x Steffi


Fitness-huuma jatkuu

Fitnessmallien ihailu jatkuu ja ajattelin hieman paneutua siihen, mitä voittajalta vaaditaan. Fitnessmallikilpailun säännöt vuonna 2012 ovat seuraavat:

"Fitnessmallikilpailu on tarkoitettu urheilumalliksi haluaville naisille. Kilpailun ikäraja on 18-30 vuotta. Kilpailijan tulee olla suomenkielentaitoinen, liikuntaa säännöllisesti harrastava, terveet elämäntavat ja positiivisen asenteen omaava sekä esiintymiskykyinen. Kilpailussa ei ole pituusrajaa."


"Satu Tuomisto, Jutta Gustafsberg, Janni Hussi ja fitnessmalli 2011 Iida-Eveliina Rantalainen ovat kilpalun tuomarit. Tuomaristo etsii mallia, jolla on sporttisen treenattu vartalo sekä mallille sopivat kehon mittasuhteet. Kilpailijan lihaksiston tulee olla naisellinen ja rakenteeltaan kevyt."

Tuomarit:


Satu Tuomisto, ihanaa nähdä missi vähän normaalia lihaksikkaampana. Olen nähnyt Satun treenaavaan salilla ja hyvä meininki ollut!Jutta Gustafsberg on kilpaillut body-fitness kategoriassa, siellä saa olla vähän enemmän lihasta!
  

Fitnessmalli 2011 - Iida-Eveliina Rantalainen


Fitnessmalli 2010 - Janni Hussi

kuvia täältä ja täältä  


Fitnessmallia arvostellaan neljässä eri kategoriassa;


1. Ulkonäkö ja rakenne - "On suotavaa, että vatsalihakset piirtyvät kauniisti esiin"

2. Esiintyminen - "Kilpailijasta tulee välittyä positiivisuus ja liikunnallinen elämänasenne"

3. Kuvauksellisuus - "Tuotekuvissa arvioidaan erityisesti mallin ilmeykkyyttä, sekä sitä, miten malli tuo esiin kuvissa esiintyvän tuotteen. Lehtikuvissa tarkastellaan mallin yleisilmettä ja kehon hallintaa"

4. Edustavuus - "Finalistit saavat tuomaristolta kolme edustustehtävää. Ensimmäinen tehtävä on toimiminen sosiaalisessa mediassa, toinen on yleinen toiminta kilpailun aikana, kolmantena tuomaristo arvioi mallin toimintaa tuotepromootiossa"

Säännöt tarkemmin täältä.

Jännää nähdä kuka voittaa! Tsekatkaa blogia alkuviikosta tänne tulee nimittäin yhden kilpailijan 
haastattelu, katotaan syövätkö mallit vain kuivaa kalkkunaa puolta vuotta vai miten se oikeen menee!!!

Mallit vielä jonkun aikaa sitten, ennen suuria muodonmuutoksia.


x Steffi

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Suomen Fitnessmalli 2012 - tapahtuma

Ajoin eilen puolentoista tunnin reissun Lahteen vain nähdäkseni n. 10-minuutin shown. Se oli kuitenkin sen arvoista! Olin siis katsomassa Suomen Fitnessmallien showta Lahdessa. Fitness expo (eli kisat) järjestetään 8.-9. syyskuuta 2012, kaikki info tästä. Fitnessmimmien blogit ja ennen-kuvat löytyy täältä. Oli huikeeta nähdä nämä! Tosi kovassa kunnossa olivat, harmi etten pääse paikalle expoon mutta sain eilen otettua hienoja kuvia heistä. Mulla on pari lempparia, mutta saa nähä!!


Nousee kyllä treenimotivaatio näitä kattellessa! Emmi, yks mun lemppareista!
Essi

Oona

Piia
 Nanna, aivan huikee. Voittaa ehkä. Nannan muutos on aivan hullu! Niin kauniit lihakset.Kirsi
Heidi E.

Mimosa


Oonan kanssa sain yhteiskuvan. Oona oli niin kaunis, että olin itse vähän häkeltynyt!

ps. tässä ei ollut kaikki mallit 

x Steffi