tiistai 31. heinäkuuta 2012

Joogan voimalla

Nyt on pitkä ja aurinkoinen päivä takana ja erittäin hyvä fiilis. Vaikken nukkunut tarpeeksi niin olo on rauhoittunut. Se johtuu siitä, että vedin 4 x 30min joogatunteja partiolaisille, joista puhuin aikaisemmin. Leiriläiset olivat nuoria n. 14-16 vuotiaita ja tuntiini kuului pieni esittely joogasta, venytysliikkeitä, aurinkotervehdyksiä ja tasapainoharjoituksia. En ole joogaopettaja, mutta olen harrastanut joogaa n. 5 vuotta. Kesällä ei tule niin paljon harrastettua mutta pimeinä aikoina hieman enemmän.


Tässä joogattiin hehheh... 
Olen aina ollut erittäin syvään ja hartaasti ajatteleva ihminen, mietin ihan selvästi asioita "liikaa" ja ylianalysoivasti. Ei välttämättä huono asia, olen saanut upeita keskusteluja aikaan ja minulla on hyviä ystäviä jotka ovat samantyyppisiä, mutta olen ehdottomasti joutunut tehdä kovaa työtä pääni sisällä että voisin "vain olla".

Kuitenkin! Jooga ja meditointi ovat olleet minulle tavallaan terapiamuoto. Rauhoittuminen, kärsivällisyyden harjoittaminen, "sisäänpäin katsominen", oman polun etsiminen ja keskittyminen vain tähän hetkeen ovat asioita, joita olen oppinut hallitsemaan joogan avulla. Meditaatiota olen harjoittanut kun jotkut asiat ovat tuntuneet vaikeilta tai ahdistavilta. Kaikilla meillä on omat tavamme selvitä tietyistä vaikeista tilanteista ja jos ei ole niin suosittelen tätä mistä puhun! :) Jos tästä on erityisiä kysymyksiä niin vastaan tosi mielelläni. Jaan teidän kanssanne myös itse keksimän meditaatioharjoitukseni "valkoinen käytävä" jossain vaiheessa. Noni! Nyt riitti hengelliset asiat :) Morppa.
Aina löytyy aikaa olla vähän hippi...(2010)

pari uusintakuvaa twitteristä :)


x (Namaste) Steffi


ps. toki joogaa voi harrastaa myös ainoastaan sen takia että saisi itse laitettua kengät jalkaan ;)

Kännykkäbloggaaminen

...ei oikeen toimi multa vielä, vaikeuksia lataa kuvia tänne.. mutta päivän kuvat voitte tsekkaa twitteristä eli tuolta oikealta ->

Nähään illemmalla, niin kerron vähän joogasta ja meditoinnista ja miten se on toiminut minulle terapiana vaikeina aikoina.

x Steffi

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tunnustuksia

Ettette ajattelisi, että olen aina ollut näin urheilullinen ja hyvässä kunnossa, tai että mun hyvä kunto ja olemus on "geeneissä" tai tullut itsestään tai mitään muuta sellasta sontaa, niin kirjotan "ennen - jälkeen" tyyppisen postauksen jossain vaiheessa. Sitten kun olen valmis kuvia näyttämään missä olen aikasemmin ollut, niin saatte nähdä että kuka vaan voi päästä hyvään kuntoon jos vaan tahdonvoimaa riittää. En ole ollut ylipainoinen, mutta painanut n. 8kg enemmän kuin nyt ja lihasmassaa ei niinkään paljon. Kirjotan myös noita mittoja tänne kun olen valmis :) Olen jojoillut paljon, testaillut tyhmiä dieettejä, ihaillut sairaallollista laihuutta, vetänyt tupakkaa päivittän ja sellasta muuta "fiksua"!


Tässä hieman tahallaan blurrattu kuva hehheh....

Minä 1,5vuotta sitten. Elin huippuaikaa mutta kroppa ei niin kuosissa.


Aijon myös puhua mun omasta PT:stä, miehestä jolla on ollut todella suuri vaikutus mun elämäntapamuutokseen. En olisi tässä kunnossa ilman häntä. Hän on esikuvani ja välttämätön ihminen elämässäni, Antti :)Pari tänään otettua kuvaa


Ihanat treenivaatteet

Olen oppinut rakastamaan hienoja treenivaatteita enemmän ja enemmän. Aikasemmin treenasin usein XL-paidassa ja oli ihan sama miltä näytin kun kävin lenkillä. Kaikki voi pukeutua mihin haluaa, mutta tiiän itse että kun pukeudun melko kireisiin vaatteisiin niin joudun vähän pakolla vetää sitä masua sisään, kun tiukat paidat ei paljon anna anteeksi. Sitä paitsi siinä tulee pieni vatsareeni samalla. Tulee hyvä fiilis kun treenaa tyylikkäästi. En kuitenkaan käytä melkein ikinä meikkiä kun treenaan ja tyylikkäät vaatteet jotka valitsen ovat pakko olla mukavat treenatessa. Pari postia taaksepäin näkyy pinkki t-paita jota en kyllä enää aijo käyttää salilla, sillä se liukuu niin paljon ylös. Treenitakki on Nike Store kampista ja käytän tässä kokoa S.

ps. kuvan hame ei kuulu treenivarusteihini, jäisi nimittäin maastavedot ja kyykyt aika hiljaiseksi.
pps. tykkäämällä "Steffit"istä Facebookissa saatte päivittäiset postit seinälle niin sujuu seuraaminen hyvin! :)


x Steffi


Maanantai-inspiraatiota

x Steffi

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Uusi viikko

Huomenna on maanantai, se tarkoittaa monelle uutta starttia esim. ruokavalion tai treenin suhteen. Paras aika on kuitenkin nyt, mutta koska kello on paljon niin toivotan kaikille hyvää yötä ja riittävästi (8h) unitunteja.


ps. kuvan on ottanut siskoni Sandra, jolla sattuu olemaan yksi maailman tunnetuimmista muotiblogeista 
;)


x Steffi

Partiolaisleirillä...


Vaikka sunnuntait pitäisi olla pyhäpäiviä olen lupautunut olla apulainen partioleirillä. Tämä on minulle erittäin erilaista ja haasteellista, mutta tulen varmasti oppimaan jotain yhden viikon aikana. Ohjaan leirillä joogaa nuorille ja paikka missä vedän joogaa on todella nätti ja metsässä merinäköalalla. Kuvia siitä myöhemmin.


Olen ainoa ei-partiolainen leirillä (kolmensadan joukossa) ja tunnen itseni enemmän blondiksi kuin ikinä. Ei mitään vakavaa mutta olen kuullut kommentteja kuin; "minä voin rakentaa sen kiipeilyseinän", "keitetään teetä A4-paperilla" ja "voidaan navigoida tiemme tähtien avustuksella". Toisin sanoen partiolaiset ovat erittäin fiksuja ja pärjäisi metsässä pitkiä ajanjaksoja sillä tietämyksellä mitä he kantavat.
Osasin kuitenkin mustikoita poimia :)

Partiomeininki ei näytä tältä.
x Steffi

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Puhdas ruoka

Tulen tässä blogissa kehottamaan muita ja pyrkiä itse syömään niin puhtaasti kuin mahdollista. On tärkeää kiinnittää huomio ruokavalion puhtauteen, olit sitten aktiivinen liikkuja tai sohvaperuna. Kroppa ei tunnista pitkälle prosessoituja ruokia ruokana ja ne voi sekoittaa koko kropan toiminnan (hormoneista suolen toimintaan) isosti.

Tämä ei ole tähtitiedettä - pyrkii vaan syömään ruokia missä on mahdollisimman vähän ainesosia.


VertaaAnanas, ainesosat: 1

ananas                        


Purkkiananas, ainesosat: 5

ananas
vesi
rypäle- ja ananastäysmehutiivisteet
happamuudensäätöaine (E 330)
hapettumisenestoaine (E 300)

 www.weheartit.com


Ja lopuksi itse (isän) kalastettua ahventa suoraan saaristosta, mikäs sen parempaa (luomumpaa/puhtaampaa)


Huom! Herkuttelut ovat välillä paikallaan ja liian tiukka ruokavalio ei saa aiheuttaa stressiä, eli fiiliksen mukaan ja pieniä fiksuja valintoja arjessa niin hyvin menee.


x Steffi


Päivän lenkki

...oli iisi, koska join eilen n. 4 annosta. Harvoin teen mitään edes sen määrän jälkeisenä päivänä, mutta joskus joku matalasykkeinen lenkki on ihan OK. En ikinä treenaa jos sattuu olemaan krapula. Alkoholista puhun myöhemmin sitte...


Hellepäivinä janojuomana toimii hyvin perus Vichy. Juon todella harvoin limuja ja en varsinkaan light-versioita. Hyi. Ne ovat myrkkyä :)
Suomalainen hevi + minä lenkillä = <3x Steffi

Treenivinkki "jenkkakahvoille"


Lihakset ovat kipeänä eilisestä treenistä, vaikka se ei ollut mikään raju treeni! Jess! Olen oppinut rakastamaan treenilihaskipua ;)

Tässä tulee pieni kirjavinkki lihaskuntoharjoittelusta. Kirja käy läpi miltei kaikki lihakset ja miten niitä harjoitetaan, tekniikkaa huomioon ottamalla. Tämä sopii erityisesti salitreenin suunnittelemiseen.


Yksi liike, joka vaikuttaa melko helpolta, mutta tuntuu seuraavana päivänä AINA lihaksissa on sivutaivutus käsipainolla/kahvakuulalla! Se on lempeä kropalle eli melkein kuka vaan voi suorittaa liikkeen. Tärkeää on, että tarpeeksi isot painot ovat pelissä (naiset...)


Painot ja toistot riippuu tottakai henkilöstä, mutta minä tekisin 80-100 toistoa (40-50/sivu) putkeen kahvakuulalla 20kg-24kg ja voin luvata, että tuntuu seuraavana päivänä!

Nopea tekniikkaselitys: Seiso suorana, pidä paino toisessa kädessä (toinen käsi esim. niinkuin kuvassa ylhäällä tai lantiolla). Kallistu sitten sille vastakkaiselle sivulle, jossa paino on ja visualisoi itsesi kahden seinän väliin (suora liike sivulle, katso peilistä). Vie paino niin alas asti kun pystyt ilman että tekniikka kärsii. Vatsa tiukkana.Sitten voidaan alkaa käyttää tällaisia mekkoja...


ehkä.
x Steffi


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Smoothie ja Maca-jauhe

En ole syönyt tänään tarpeeksi, asia korjattiin terveellisellä smoothiella.


Ainekset:

luonnonjogurttia
1 banaani
pakastemansikoita
ruokalusikallinen hunajaa 
teelusikallinen Maca-jauhetta
vettä


!Nopeaa faktaa Maca-jauheesta!

Maca-jauhetta kutsutaan "superfoodiksi" sen suuresta ravintorikkaudesta. Maca-jauhe on jauhettu juuresta ja alkuperäismaa on Peru. Maca-jauheella on lukuisia määriä hyötyjä mm. stressin lievittäminen, masennuksen helpottaminen ja erektiohäiriöiden estäminen.

Sitä ei edes maista smoothiessa, joten se on helppo lisätä pienin määrin. Suositeltu päiväannos ei olekkaan enemmän kun 10g. Ruohonjuuresta löytää Maca-jauhetta.

Ravintosisältö (/100g):

Energia: 368 kcal
Proteiinit: 10.2%
Hiilihydraatit: 59%
Rasvat 2.2%
B1-vitamiini 5650ug
B2-vitamiini 390ug
B6-vitamiini 1140ug
C-vitamiini 286mg
E-vitamiini
18 aminohappoa (7 välttämätöntä)
Arginiini 994mg
Valiini 793mg
Metioniini 280mg
Isoleusiini 474mg
Leusiini 910mg
Lysiini 545mg
Glutamiini 1565mg
Alaniini 631mg
Tyrosiini 306mg
Tryptofaani 49mg
Seriini 504mg
Proliini 5mg
Fenyylialaniini 553mg
Kasvisteroleja 50-100ug
Alkaloideja
Kalium 1600-2000mg
Kalsium 300-350mg
Fosfori 300-350mg
Rauta 15mg
Mangaani 800ug
Kupari 6ug
Sinkki 380ug
Natrium 2005mg
Jodi 520ug
Vismutti
Tina
Kuituja 9%
Macamideja

.....wow


Leijonia salilla


Tein pienen aamutreenin salilla johon kuului:

- 8min alkulämmittely crosstrainerilla
- leukoja: 6 toistoa, 5 toistoa, 4 toistoa
- maastaveto 60kg: 6 toistoa, 8, toistoa, 10 toistoa
- kahvakuula 20kg: 25 toistoa, 20 toistoa, 10 toistoaSitten alkoi hieman heikottaa. En tiedä johtuiko se pienestä aamupalasta tai siitä, että salilla sattui olemaan jonkun verran jääkiekkoleijonia samaan aikaan. Haha! En uskaltanut pyytää yhteiskuvaa mut ehkä ens kerralla. Olen itse ollut suuri jääkiekkofani pienestä pitäen (JOKERIT) ja käyn usein matseissa :)
x Steffi

torstai 26. heinäkuuta 2012

Facebook-inspiraatiota

Minulla on paljon Facebook-kavereita, jotka inspiroivat minua omilla treenikuvillaan ja treenistatuksillaan. Tässä tulee pieni osa niistä. Heidän luvalla olen saanut julkaista pari kuvaa heistä, jotka koen inspiroiviksi. Nauttikaa!


Jasmin S. 


Stina S. 
Diana E.


Ja lopulta meitsi jonkun aikaa sitte :)
x Steffi